SUPPILOVAHVEROHILLO 

Maistuisiko makea, mutta metsäinen ja niin ihanan suppilovahveron makuinen hillo? Vai olisiko tämä hilloke? Mikä lie ero niilläkin sitten on? Toinen on hillo ja toinen haluaisi olla?

Ainekset

1,5 lsuppilovahveroita
1punasipuli
1,5 dlkuivattuja karpaloita
2 dl vettä
0,5 dlsitruuna-valkoviinietikkaa tmv.
1,5 dlhillosokeria

Ohje

Paloittele sieniä halutessasi pienemmiksi. (Itse tykkään halkaista isoimmat pituussuunnassa kahteen tai neljään osaan.) Laita sienet paistinpannulle ja paista niitä niin, että sienistä irtoaa nesteet ja ne haihtuvat. Ota sienet pois pannulta ja lisää pannulle tilkka öljyä ja silputtu sipuli. Kuullota sipulia miedolla lämmöllä niin, että se pehmenee, mutta ei ruskistu. Lisää pannulle karpalot, vesi ja etikka ja kiehauta. Lisää sienet sekä hillosokeri ja keitä noin 15 minuuttia. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin ja nauti.

Vinkki!
Kokeile paistetun vuohenjuustokiekon päällä, hampurilaisessa tai lisukkeena pääruoalle. Sopii punaiselle lihalle tai riistalle tai kaveriksi paahdetulle maa-artisokalle.

Suppilovahverohillo sopii tietysti burgerin väliin, mutta on loistava lisuke joulupöytään tai pihvin kylkeen. Kokeile myös paistetun camembertin päällä!

Miltäs kuulostaa? Joko testasit vai ajattelitko kokeilla? Kerro ajatuksesi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa sisäpiirin uutiset!

* pakollinen kenttä