SMASHBURGER

Smashburger syntyy, kun pihvi painetaan kuumaa paistopintaa vasten ja siihen paistuu ihanan rapeaa lihakarkkia.

Myönnän, aina valahtaa suupielestä pieni kuolakarpalo, kun mietin smashburgereita. Ja jos burgerjumalien merkkejä yhtään osaa lukea, niin smashburgerit ovat tuleet jäädäkseen!

Smashburger on burger, jonka pääosaa näyttelee pihvi, joka on smashätty tai jos suomeksi sanotaan niin ”murskattu” tai painettu, kuumaa parilaa vasten. Rasvainen naudanjauheliha muotoillaan löyhästi palloksi. Pallo nostetaan kuumalle parilalle ja se smashataan parilaa vasten painaen noin 10-15 sekunnin ajan. Pihviin tulee tällöin ihana paistunut pinta sekä rapeaa reunaa, mitä ohuemmaksi pihvi painetaan. Liian ohueksi pihviä ei toisaalta kannata painaa, että se ei mene ihan kuivaksi lituskaksi.

Smashburgeriin laitetaan yleensä kaksi pihviä, jolloin yhden pallon paino voi olla esimerkiksi 65-80 g. Ja ainahan voi tehdä myös vaikka kolmella pihvillä! Smashburgeria voi varioida smashaamalla pihvin vaikka sipulikeon päälle tai lisätä sipulia pihvin kääntövaiheessa pihvin alle. Juuston voi halutessaan laittaa molempiin pihveihin.

Smashburgerin teossa on ”juustonsulatuskuvulla” isompi merkitys, koska juusto ei kerkeä olla pihvin päällä sulamassa kovin pitkää aikaa (pihviä ei kannata liian kaupaa kypsyttää kuumalla, ettei mene kuivaksi). Tällöin kupu ja tilkka vettä tai muuta nestettä parilalle aiheuttaa kuvun alle kostean saunan, jolloin juusto sulaa nopeasti. Kupuna voi esimerkiksi käyttää kuvissa näkyviä teräskulhoja tai sitten ihan tähän suunniteltuja kupuja.

Smashburgerin voi kasata vaikka näin, miten tehtiin yhteen Megguan livelähetykseen.

Jyväspakarin briossin välissä alhaalta ylöspäin: Poppamiehen Habanero-ketsuppi, kaksi á 75 g smashpihviä naudan jauhelihasta (20 %) Jukolan cheddarilla ja paistetulla keltasipulilla, paistettu pekoni, raakaa ohutta punasipulia, Chipotlemajoa (Jävlan Chipotle Glaze + majoneesi).

Tässä videolla näet miten esimerkiksi tuo smashays voidaan hoitaa. Voit käyttää tähän myös ihan tähän tarkoitukseen suunniteltuja työkaluja tai esimerkiksi muurauslastaa tai kattilanpohjaa. Leivinpaperi tuossa välissä auttaa, että ei jää liha kiinni työkaluun.

Haluisitko maistaa tällaista vai oletko kenties joskus jo maistanut? Kommentoi alle ajatuksesi.

Miltäs kuulostaa? Joko testasit vai ajattelitko kokeilla? Kerro ajatuksesi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa sisäpiirin uutiset!

* pakollinen kenttä