Moi, minä

olen Kreetta!

Moi, minä

olen Kreetta!

Olen intohimoinen hyvän ruoan ystävä, grillauksen ammattilainen, showkokki ja ruoka-alan vaikuttaja.

Rakastan grillintuoksua ja punaviiniä. Ihmiset ja yhdessäolo sekä unohtumattomat hetket ovat käsialaani. 

Olen aito ja maanläheinen, minulla on aina pilke silmäkulmassa ja hymy herkässä. Olen tekijä, joka nauttii elämästä ja hetkestä.

Grillauksen ammattilainen

Olen grillannut aina. Lapsuuden kodissani grillattiin ja tehtiin kesäisin ruokaa nuotiolla ja hiilloksella ja kun muutin ensimmäistä kertaa omaan kotiini, oli ensimmäisiä hankintoja tietysti grilli – mitäpä muutakaan sitä nuori opiskelijatyttö tarvitsisi? Ensimmäisen kamadogrillini, Big Green Eggin voitin Lidlin grillimaisterikisassa  2014 ja sen jälkeen oikeastaan peli oli lopullisesti menetetty. Rakastuin grillaamiseen lopullisesti.

Grillimaisterikisan lisäksi olen päässyt kisaamaan grillauksesta MTV 3:n Grillimaisteri-ohjelmassa Viivin kanssa ja Helsingissä järjestetyillä BBQ Festivaaleilla Rautatientorilla olin mukana Kamado-grillauksen Suomen mestaruuskisoissa. BBQ Festeiltä jäi takataskuun Suomen mestaruus ja siitä olen kieltämättä aika fiiliksissä.

Grillaan siis ammatikseni ja grillejä löytyy nykyään mm. Big Green Eggejä kaksi; Large ja MiniMax, Kamado Bono Grande, Traeger Ironwood 650, pallogrillejä useampia, pieni matkapöytähiiligrilli sekä kaasuparila ja pizzauuni tulipaikkoja unohtamatta. Ja oikeastaan sillä grilliläkään ei ole väliä vaan fiiliksellä ja mauilla, joita grillistä syntyy. Saanko houkutella sinutkin grillauksen maailmaan? 

"Jännittää! Ihana odottava jännitys kuplii mielessä. Mitähän Kreetta on tällä kertaa keksinyt meille? Yrityksemme henkilökunnan yhteinen illanvietto lähestyy ja koska ruoka on työmme, tahdomme oppia sen valmistamisesta lisää. Ja kuka olisikaan parempi opettaja kuin Jyväskylän oma Masterchef Kreetta??

Avaamme oven ja iloinen vaalea kiharatukkainen nainen toivottaa meidät jälleen kerran tervetulleeksi, tällä kertaa burgerkouluun. Alkupalan lomassa Kreetta kertoo illan aikana valmistettavan menun ja jakaudumme työryhmiin.

On mahtavaa viettää ilta yhdessä kokaten, reseptit ovat selkeät ja apua aina saatavilla. Jutut luistavat, nauru raikaa ja makujen salaisuudet avautuvat burger kerrallaan. Maistelemme ja mietimme, mitä makuja, mikä tuntuma ja mikä fiilis? Illan lopuksi vatsat täynnä huokaisemme: -Kiitos Kreetta, taas ylitit odotukset!"

Johanna ja Antti, K-Market Kymppi

Yrityksen pikkujoulut

Hyvän ruoan ystävä

Minulta kysytään usein, että mistä ruokafilosofiani oikein juontaa juurensa. Vastaan aina, että haluan tehdä hyvänmakuista ruokaa, koska kukapa sitä pahanmakuista ruokaa haluaisi syödä.

Minulle maut ovat kaikki kaikessa. Haluan, että erilaiset ruoat luovat makumuistoja, jättävät jäljen ja muiston, jota muistellaan vielä pitkään jälkeenpäin. Maun lisäksi minulle on tärkeää, miltä ruoka näyttää ja miten se on laitettu esille. Haluan, että ruokaa syödään myös silmillä ja se ruokkii vatsan lisäksi myös sielua.

Ruoka on se, joka kokoaa ihmiset yhteen. Ruoka on se, jonka äärellä viihdytään ja luodaan yhteisiä muistoja. Ruoka on se, joka yhdistää. Ruoka sulattaa sydämet ja tekee hetkistä unohtumattomia.

juontaja, esiintyjä ja showkokki

Rakastan ihmisiä, rakastan vuorovaikutusta ja rakastan sitä tunnetta, mikä kohtaamisista syntyy.

Teen juontokeikkoja ja showkokkauksia niin keittiössä kuin grillin äärellä. Teen ruokaa matalalla kynnyksellä ja maanläheisesti. Haluan, että ihmisillä jää hetkistä takataskuun vinkkejä ja ideoita sekä ajatuksia omaan käyttöön. Hyvä ruoka ja reseptit on tehty jaettaviksi.

Haluan, että ruoka synnyttää mielenpainuvia muistoja. Niitä muistoja voidaan tehdä yhdessä tai vain nautiskellen lopputuloksista.

Tulen mielelläni luomaan muistoja ja hetkiä tapahtumaanne, yrityksen yhteiseen päivään tai juhliin!

Somesisältöjä, tarinoita ja reseptejä

Sanoilla ja lauseilla leikkiminen on mielipuuhaani, innostun visuaalisista kuvista ja videot ovat ominta puuhaani. Kokeilen rohkeasti, heittäydyn haasteisiin ja opettelen, jos en osaa. Ajattelen laatikon ulkopuolelta ja käytän luovuutta juuri siellä, missä ei ehkä ensimmäisenä ajateltaisi.

Teen reseptejä maku ja raaka-aineet edellä. Kirjoitan tarinoita, artikkeleita ja sisältöjä asiakaslähtöisesti. Haluan luoda onnistumisen hetkiä, oivalluksia sekä makuja, jotka halutaan toistaa.

Luon sisältöjä Meggualle sekä yhteistyökumppaneille. Miten voisin auttaa sinua?

 

 

MEDIAPOIMINTOJA

Näistä linkeistä pääset kurkkaamaan erilaisia juttuja

mitä sinulle saisi olla?

Moi, minä olen Kreetta, intohimoinen hyvän ruoan ystävä, showkokki, esiintyjä, somen ammattilainen, yrittäjä ja ennen kaikkea unohtumattomien ruokamuistojen luoja. Teen töitä täällä Megguan brändin alla ja tähän työhön kuuluu hyvinkin erilaisia keikkoja, miksi niitä kutsun.

Meggua ei tee peruscateringia vaan silloin kun tarvitaan jotain erityistä tai enemmän, silloin kannattaa ottaa yhteyttä tännepäin. Tässä esimerkiksi on kuva yrityksen 100 hengen kutsuvierastilaisuudesta, jonne pääsin tekemään kaaostarjoilun, joka muuttui pitkin iltaa. Olen ollut mukana myös yritysten tyhypäivissä, metsästysreissuilla, grillaamassa päivänsankarin kanssa, VIP-illoissa sekä pitämässä kokkikouluja ja grillauskouluja 1-100 hengelle. Pienin keikka on ollut kahden hengen kolmen ruokalajin illallinen nuotiolla kansallispuistossa ja suurin 500 hengen tilaisuus keskellä kaupungin puistoa, jossa tehtiin Hawai’i mauilla grilliruokaa.

Sanon aina, että meillä ei kokki piiloudu keittiöön, vaan kun tarvitaan vähän showta ja ohjelmanumeroa tai yhdessä tekemistä, silloin luodaan tarinoilla ja läsnäololla hetkestä jotain aina vähän parempaa.

Ruoka ei ole Meggualle vain polttoainetta, vaan se on yhdessä vietettyjä hetkiä, se on unohtumattomia muistoja ja elettyä elämää. Ja aina siinä on mukana myös pala sydäntä. Ruoka maistuu, siinä on makuja ja se jää syvälle sydämeen. ♥️

Meggua tekee grillausnäytöksiä, puhekeikkoja, koulutuksia ja juontohommat tulevat siinä sivussa. Ihmisten kanssa olen omimmillani. 😍

Meggualla on myös yhteistyökumppaneita, joiden kanssa pääsen tekemään yhteistyötä. Nämä näkyvät täällä sivuilla esimerkiksi resepteinä tai livelähetyksissä eli Megguan ruokaohjelmissa. Minä pääsen auttamaan myös yhteistyökumppaneita ja se apu voi näkyä esim. ravintolan oman burgerin koostamisessa tai tapahtuman suunnittelussa.

Voisinko olla sinulle jotenkin avuksi?

Laita viestiä ja kerro vähän mitä sinulla on mielessä – haluaisin kuulla! Vastailen sähköposteihin muutamassa päivässä. Soittamalla saat kiinni tarvittaessa piankin!