Juustokakku mikä maistuu pashalle! Se on pashakakku! Tai siis pashajuustokakku! Tässä on pääsiäisen ihana jälkiruoka, mikä ei ole liian makea, mutta kuitenkin selkeästi jälkkäri.Nappaa tästä ihana jälkkäri vastapainoksi suklaamunille ja mämmille.
Ainekset
200 g | kaurakeksiä |
85 g | voita |
2,5 dl | vispikermaa |
250 g | rahkaa |
200 g | maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa |
150 g | appelsiinimarmeladia |
(1 tl | appelsiininkuorta) |
0,5 dl | appelsiininmehua |
50 g | korintteja |
50 g | mantelirouhetta |
4 kpl | liivatelehteä |
Ohje
Laita ihan ensimmäiseksi korintit pehmenemään appelsiinimehuun. Murskaa keksit ja sulata voi ja sekoita sekaisin. Painele voikeksimuru irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa vispikerma ja lisää sekaan tuorejuusto, appelsiinimarmeladi, rahka, mantelirouhe sekä liotetut korintit (ja appelsiininkuori). Sekoita sekaisin. Kuumenna appelsiinimehu ja liuota liivatelehdet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana ’pashan’ sekaan ja sekoita samalla. Kaada pasha kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, voit halutessasi lisätä 1-2 rkl sokeria sekä vaniljaa sekaan.
Pasha on perinteinen pääsiäisen ruoka, jonka valmistamisen voi kokea työlääksi. Mutta se on maultaa monen herkkua ja se maku onkin tässä jälkkärissä tuotu juustokakun muotoon sekä helposti toteutettavaksi reseptiksi!
Mitä sinulle saisi olla?
Facebookissa sisältöjä, tarinoita ja ajankohtaisimmat ruoan tuoksut!
YouTubessa ohje- ja reseptivideoita!
Sisäpiiriläisenä saat aina vähän enemmän.
Kuolaa Instassa ruokakuvia ja seuraa storeja!
Ollaan yhteydessä ja tehdään juuri teidän näköinen unohtumaton kokonaisuus!
© Meggua 2024 • Hiiliä hämmentämässä Sivutaikuri
Tietosuojaseloste • Evästekäytäntö
2 Kommenttia
Millä voisi korvata korintit? Ei taida kuulua meidän S-marketin valikoimaan. Rusinat?
Hei Pirjo ja kiva kun kysyit! Korintit tosiaan löytyvät yleensä leivontatarvikehyllystä ja eivät ihan kaikkien kauppojen valikoimaan kuulu. Mutta ne ovat siis kuin pieniä rusinoita, joten ne voi korvata ihan rusinoilla. Ja tokihan rusinoita voi paloitella pienemmiksi, jos ei halua niin isoina kakkuun laittaa. Mutta kivan maun ne antavat! Ja tokihan aina voi myös tehdä ilman korintteja tai rusinoita.
-Kreetta