SAVUPERUNASALAATTI JA SITRUUNA­JUKURTTIKASTIKE

Savuperunasalaatti sopii lisukkeeksi ruokaan kuin ruokaan.

Ainekset

Savuperunasalaatti
1 kgkeitettyjä uusia perunoita
150 gartisokansydämiä (säilyke)
2-3 kplkesäsipulia varsineen
1/2 punttiakorianteria (tai lehtipersiljaa)
hiemanöljyä, sitruunankuorta
1 rklsinappia
1 kplsitruunan mehu (ota 1 rkl talteen jukurttikastiketta varten)
ripaussuolaa, pippuria, (öljyä)
SITRUUNAJUKURTTIKASTIKE
200 gmaustamatonta jukurttia
1/2sitruunan kuori raastettuna
1 rklsitruunamehua
1/4 tlsuolaa
1/2 tlsokeria

Ohje

Pyörittele perunat kevyesti öljyssä ja laita grillipellille tai foliovuokaan grilliin tai savustimeen. Voit käyttää artisokansydämistä tulevaa öljyä. Savusta esimerkiksi omenalla tai kirsikkapuulla noin 10-15 minuuttia. Savustuslämpötilaksi riittää 100-150 astetta.

Tee jukurttikastike raastamalla sitruunan kuorta jukurtin joukkoon. Notkista ruokalusikallisella sitruunanmehua. Laita loput sitruunamehut astiaan, missä sekoitat perunasalaatin valmiiksi. Lisää mehun joukkoon sinappi, rouhi sekaan pippuria ja suolaa. Voit lisätä myös vähän öljyä. Siivuta sekaan kesäsipulin valkoinen osa ja vähän vartta. Vihreät varret voit silputa korianterim kanssa sitten lopuksi salaatin päälle.

Lisää perunat ja vähän paloitellut artisokansydämet ja sekoita. Voit raastaa salaatin päälle vähän sitruunankuorta sekä lopuksi laittaa sipulin varret ja korianterisilpun koko komeuden päälle.

Vinkki!
Pelkät savustetut perunat jukurttikastikkeen kanssa toimivat hyvänä lisäkkeenä myös.

Miltäs kuulostaa? Joko testasit vai ajattelitko kokeilla? Kerro ajatuksesi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa sisäpiirin uutiset!

* pakollinen kenttä