PAAHDETTU TOMAATTIVOI

Voin maustaminen ja maustevoit. Siinäpä tälle päivälle asiaa, jota voitaisiin vähän yhdessä mutustella. Tai sipaista leivän päälle. Tai voidella toastit ennen paahtoa. Tai lohkaista nokare pihvin päälle. Tai maustaa kesäporkkanat. Tai tai tai – niinpä, maustevoille keksii kyllä käyttöä lähes mihin vaan.

Ainekset

600 gOivariinia tmv.
1 prkPirkka parhaat aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä (190 g/95 g)
2 tlpaprikaa
0,5 tlsavupaprika
1 tlcayennepippuri
0,5 tlpaahdettu valkosipuli
(pippuri)

Ohje

Kaikille varmaan on tuttu yrteillä ja valkosipulilla maustettu yrttivoi, mutta oletkos testannut voin maustamista muuten? Tämä paahdettu tomaattivoi puolestaan on kuulunut allekirjoittaneen resepteihin jo pitkään. Kaikessa yksinkertaisuudessaan pidät muutaman vinkin mielessä ja annat mielikuvituksen lentää niin siitä se voin maustaminen lähtee.

▪️Anna voin pehmentyä, jotta saat sekoitettua siihen ”mausteet”
▪️Jos käytät ihan voita, voit notkistaa sitä öljyllä, jotta sitä on helpompi käyttää
▪️Hienonna, blendaa, murskaa ainekset hienoksi, että ne antavat makua tasaisesti
▪️Muista, että voi ”makustuu” vielä tekemisen jälkeen

Hienonna aurinkokuivatut kirsikkatomaatit öljyineen sauvasekoittimella. Sekoita mausteiden kera pehmenneeseen Oivariiniin. Laita jääkaappiin suljetussa rasiassa.

Vinkki!
Jos käytät ihan voita, niin lisää 500 g:n voipakettiin 1 dl öljyä! Tällöin saat notkeamman maustevoin aikaiseksi!

Miltäs kuulostaa? Joko testasit vai ajattelitko kokeilla? Kerro ajatuksesi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa sisäpiirin uutiset!

* pakollinen kenttä