HELPPO JÄÄTELÖRESEPTI

Tämä helppo jäätelöresepti on siitä mainio, että jäätelön valmistukseen ei tarvita jäätelökonetta ja erilaisten makuvaihtoehtojen variointi on mukavaa puuhaa lastenkin kanssa.

Ainekset

1 prkkondensoitua maitoa
5-6 dlkuohu- tai vispikermaa
(1-2 rklglukoosisiirappia)

Ohje

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan kondensoitu maito ja glukoosisiirappi. Sekoita sekaisin. Lisää makuaineet ja pakasta vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.

Tästä massasta saat kaksi 1,2 litran rasiallista jäätelöä. Me yleensä jaamme massan kahtia ja teemme kahta eri makua kerralla.

Puolikkaaseen annokseen mauksi voit laittaa esimerkiksi:
-Dominoita tai muita keksejä (jätä osa koristeeksi)
-Minttusuklaalevyä rouhittuna, lisää sekaan suklaakastiketta
-Daim-suklaata rouhittuna
-Marianne-karkkeja rouhittuna
-Turkinpippuri-karkkeja rouhittuna
-Marjoja tai hedelmiä
-Hulluttele toffee- tai lakritsikastikkeilla
-Murustele sekaan mustikkamurupiirakkaa
-Paahda uunissa valkosuklaata ja ’ryöppää’ raparperia sitruunamehussa ja sokerissa
-Tee cookie-keksitaikina (ilman kananmunaa) ja murustele massan sekaan

Vinkki!
Korvaa kondensoitu maito kondensoidulla kookosmaidolla ja kermat kauravispillä niin saat maidottoman ja vegaanisen massan.

Yksi kommentti

Miltäs kuulostaa? Joko testasit vai ajattelitko kokeilla? Kerro ajatuksesi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa sisäpiirin uutiset!

* pakollinen kenttä