LOHITORTTU

Lohitorttu eli Lorttu. Siinäpä lyhyesti virsi kaunis. Ei vaan, tämä resepti on jo klassikko. Tämä on sellainen ihana suolapala, joka syntyy todella nopeasti valmiista torttutaikinalevyistä. Ainoastaan menee aikaa, jos haluat tehdä tämän kaveriksi punasipulihillokkeen, jota todellakin suosittelen! Makean punasipulihillokkeen ja suolaisen lortun yhdistelmä on ihana!

Ainekset

1 pkt (500 g)torttutaikinalevyjä
2 dlranskankermaa
(1 tlsipulijauhetta)
100 gmozzarellaraastetta
150 gkylmäsavulohta
punasipulihilloketta
(chiliöljyä)

Ohje

Kaulitse torttutaikinalevyjä pituussuunnassa hieman ohuemmaksi. (Leikkaa levyihin viillot kauttaaltaan noin 0,5 cm:n päähän reunasta. Tämä estää sen, että keskusta ei kohoa niin paljoa kun reunat kohoavat.) Levitä levylle (sipulijauheella maustettua) ranskankermaa sekä mozzarellaraastetta. Laita päällimmäiseksi pari siivua kylmäsavulohta. Paista 200 asteessa 12-14 minuuttia. Lisää paiston jälkeen punasipulihilloketta ja rucolaa (sekä chiliöljyä).

Vinkki!
Kokeile juustoversiota ranskankermalla ja erilaisilla juustoilla!

Voit kokeilla tämän reseptin variointia erilaisilla täytteillä! Notkista esimerkiksi vuohenjuustoa kermalla ja mausta sillä ranskankerma. Levitä sitä levylle, lisää mozzarellaraastetta ja paista kypsäksi. Lisää valmiin tortun päälle ohuita siivuja persimonia ja pirskota päälle balsamicoa. Toimii myös ilmakuivatun kinkun kanssa.

Miltäs kuulostaa? Joko testasit vai ajattelitko kokeilla? Kerro ajatuksesi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa sisäpiirin uutiset!

* pakollinen kenttä