COUSCOUS-SALAATTI PAAHDETUSTA PAPRIKASTA

Maistuva couscous-salaatti on must-have erikoisempaan ruokatarjoiluun.

Ainekset

2punaista paprikaa
2 dl couscousia (2 dl vettä)
suolaa
15 gvoita
1 sitruunan mehu
1 rklöljyä
suola, pippuri, ruokosokeri
1punasipuli
1 mieto chili
10-15 cm pätkäkurkkua
1/2 rkukorianteria

Ohje

Laita paprikat paahtumaan kuumaan grilliin tai uuniin. Voit joko paahtaa ne kokonaisena tai esimerkiksi neljässä osassa. Paprika saa paahtua aivan tumma kuorikseksi. Tee sillä välin muu salaatti valmiiksi. Laita 2 dl suolalla maustettua vettä kiehumaan, lisää couscousjyvät ja anna kypsyä paketin ohjeen mukaan. Lisää nokare voita ja sekauta. Jätä jäähtymään.

Silppua punasipuli pieneksi ja laita kulhon pohjalle. Purista päälle sitruunan mehu, rouhaise mukaan suolaa ja pippuria sekä 1/2 tl ruokosokeria. Sekauta ja anna punasipulin ”marinoitua” hetki. Silppua sillä välin chili pieneksi sekä kurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää kulhoon. Sekoita sekaan jäähtynyt couscous. Kuori paprikasta tumma kalvomainen kuori pois ja paloittele sekaan. Silppua salaattiin vielä korianteria ja laita tarjolle.

Vinkki!
Salaattiin saat lisäpotkua, kun grillaat siihen kaveriksi halloumia!

Tämä salaatti on klassikko, jota voi varioida niin paljon kuin siltä tuntuu. Voit kokeilla myös bulgurjyvillä tai gluteenittomana versiona quinoalla. Lisää joukkoon halutessasi fetaa tai vaikka tuoretta papua. Käytä maustamiseen hippunen kanelia! Ole rohkea ja maistele!

Miltäs kuulostaa? Joko testasit vai ajattelitko kokeilla? Kerro ajatuksesi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa sisäpiirin uutiset!

* pakollinen kenttä