Maistuva couscous-salaatti on must-have erikoisempaan ruokatarjoiluun.
Ainekset
2 | punaista paprikaa |
2 dl | couscousia (2 dl vettä) |
suolaa | |
15 g | voita |
1 | sitruunan mehu |
1 rkl | öljyä |
suola, pippuri, ruokosokeri | |
1 | punasipuli |
1 | mieto chili |
10-15 cm pätkä | kurkkua |
1/2 rku | korianteria |
Ohje
Laita paprikat paahtumaan kuumaan grilliin tai uuniin. Voit joko paahtaa ne kokonaisena tai esimerkiksi neljässä osassa. Paprika saa paahtua aivan tumma kuorikseksi. Tee sillä välin muu salaatti valmiiksi. Laita 2 dl suolalla maustettua vettä kiehumaan, lisää couscousjyvät ja anna kypsyä paketin ohjeen mukaan. Lisää nokare voita ja sekauta. Jätä jäähtymään.
Silppua punasipuli pieneksi ja laita kulhon pohjalle. Purista päälle sitruunan mehu, rouhaise mukaan suolaa ja pippuria sekä 1/2 tl ruokosokeria. Sekauta ja anna punasipulin ”marinoitua” hetki. Silppua sillä välin chili pieneksi sekä kurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää kulhoon. Sekoita sekaan jäähtynyt couscous. Kuori paprikasta tumma kalvomainen kuori pois ja paloittele sekaan. Silppua salaattiin vielä korianteria ja laita tarjolle.
Tämä salaatti on klassikko, jota voi varioida niin paljon kuin siltä tuntuu. Voit kokeilla myös bulgurjyvillä tai gluteenittomana versiona quinoalla. Lisää joukkoon halutessasi fetaa tai vaikka tuoretta papua. Käytä maustamiseen hippunen kanelia! Ole rohkea ja maistele!
Mitä sinulle saisi olla?
Facebookissa sisältöjä, tarinoita ja ajankohtaisimmat ruoan tuoksut!
YouTubessa ohje- ja reseptivideoita!
Sisäpiiriläisenä saat aina vähän enemmän.
Kuolaa Instassa ruokakuvia ja seuraa storeja!
Ollaan yhteydessä ja tehdään juuri teidän näköinen unohtumaton kokonaisuus!
© Meggua 2024 • Hiiliä hämmentämässä Sivutaikuri
Tietosuojaseloste • Evästekäytäntö