YRTTITAHNALOHI

Tämä resepti syntyi, kun toimittaja soitti kesän kynnyksellä ja ehdotti, että tehtäisiin juttu grillauksesta muutamalla reseptillä! Halusin tuoda juttuun esiin grillauksen monipuolisuutta ja helppo lohiresepti nousi heti ajatuksiin. Mietin, miten kaikille niin tuttuun loheen saisi vähän erilaista kulmaa ja ajatus yrttitahnalohesta syntyi.

Yrttitahnalohta lähdin miettimään vähän uudella kulmalla ja tein tuon tahnan majoneesipohjaiseksi. Se pysyy hyvin lohen päällä, kestää kuumaa ja antaa makua eri lailla kuin esimerkiksi ranskankerma.

Ainekset

600–800 glohifilettä
Yrttitahna
1 dlmaustamatonta majoneesia
2hienonnettua valkosipulin kynttä
1 rklhienonnettua timjamia
2 rklhienonnettua persiljaa
1 rklraastettua sitruunankuorta
0,5 tlsuolaa

Ohje

Sekoita tahnan ainekset yhteen ja levitä lohen päälle. Grillaa epäsuoralla lämmöllä 225 asteessa noin 10–15 minuuttia riippuen lohen paksuudesta. Voit tehdä lohen myös uunissa. Tarjoile esimerkiksi lämpöisen perunasalaatin kanssa.

Vinkki!
Kokeile tahnaan rohkeasti erilaisia yrttejä!

PS.sen lehtijutun, joka meni sitten kahteenkymmeneen paikalliseen sanomalehteen, löydät täältä! *klik*

Miltäs kuulostaa? Joko testasit vai ajattelitko kokeilla? Kerro ajatuksesi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa sisäpiirin uutiset!

* pakollinen kenttä