Savustettua ylikypsää nyhtöporoa grillissä

Siinä on ylikypsää poron etuselkää, nyhtöporoa, valmistettuna grillissä, eikä missä tahansa grillissä vaan Big Green Egg -kamadogrillissä. Sellaista lihaherkkua, että jos jälkkäristä olisi kyse, niin kutsuisin vanukkaaksi. Sellaiseksi herkuksi, jota imeskeltäisiin hitaasti lusikasta. Pyöriteltäisiin kielen päällä niin, että nautinto kestäisi mahdollisimman pitkään. Semmoiseksi ihanaksi namiksi, että sen ei tohtisi loppuvan ollenkaan.

Ainekset

Nyhtöporo
1,5 kgporon etuselkää
suolaa ja pippuria
savustukseen esimerkiksi tammipaloja
Liemi
1 l vettä
2 dltummaa olutta
2 rklriistafondia
1 rkltummaa siirappia
3–4 oksaarosmariinia
1 rklsoijaa
1 tlkokonaisia mustapippureita
kantarelleja
puolukoita

Ohje

1. Suolaa ja pippuroi poron etuselät.
2. Valmistele Big Green Egg epäsuoralle ja laita hiilien sekaan tammipuun paloja. Lämmitä Big Green Egg 80–100 asteeseen ja nosta
poron etuselät ritilälle grilliin savustumaan kahdeksi tunniksi.
3. Kiehauta liemen ainekset ja nosta porot grillin kestävään vuokaan liemen kanssa. Peitä foliolla ja nosta grillin lämpö 150 asteeseen.
4. Anna poron hautua liemessä vielä noin 3–3,5 tuntia, kunnes se antautuu ja on valmis revittäväksi.
5. Revi poro nyhdöksi liemessään, poista rosmariinin puiset rangat.
6. Lisää poron kaveriksi paistettuja kantarelleja sekä puolukoita.

Ja kaikista tärkein – nauti.

MAINOS – Tämä artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä Big Green Egg Finlandin kanssa.

Vinkki!
Nyhtöporo maistuu sellaisenaan tai vaikka perunan kera. Kokeile myös pizzan päälle sekä burgerin väliin! Herkullisia tortilloita tulee varmasti myös tästä! Ehkä kääräisetkin poroa perunarieskan väliin?

Big Green Egg juhlii 50-vuotisjuhliaan vuonna 2024! Juhlavuoden kunniaksi BGE teki ja julkaisi juhlakatalogin, johon sain kunnian päästä mukaan. Juhlakatalogista löytyy haastattelu sekä tämä resepti. Halusin tuoda reseptiin suomalaisia aineksia ja yhdistää niitä grillin ihanaan makumaailmaan. Ylikypsä nyhtöporo valikoituikin lähes heti reseptin päätähdeksi. Keittelin porolle suussa sulavan liemen, jossa ylikypsä herkku kellii. Tästä pääset lukemaan katalogia! *klik*

Mutta miltäs resepti kuulostaa? Kerro kommenttisi alle!

2 Kommenttia

    1. Oi! Kuulostaa vallan ihanalta! Tottakai savustus onnistuu myös pallogrillissä ja omenapuulla saa hyvää savua, semmoista hieman makeaa. Pallogrillissä voit laittaa hiilloksen tai briketit toiseen reunaan ja lihan sitten toiseen tai laittaa hiilet tai briketit kiertämään pallon laidoille ja lihan keskelle.

      Tulee varmasti ihania täytettyjä patonkeja. Nam!

Miltäs kuulostaa? Joko testasit vai ajattelitko kokeilla? Kerro ajatuksesi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa sisäpiirin uutiset!

* pakollinen kenttä