MAUSTEINEN MUKIKAKKU

Mukikakut ovat maailman nopeimpia herkkuja niin tehdä kuin syödä! Mausteinen mukikakku on ihan paras – testaa!

Ainekset

Taikina
1/2 dljuoksevaa rasvaa tai öljyä
1/2 dlmaitoa
3/4 dlsokeria
1 kpl kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1/3 tl leivinjauhetta
kanelia ja kardemummaa
(vaniljaa)
Kuorrute
1/3 prkmaustamatonta tuorejuustoa
1-2 tltomusokeria
1/2 tlraastettua sitruunankuorta
1/2-1 tlmaitoa kuorrutteen notkistamiseen

Ohje

Sekoita kevyesti rasva/öljy, maito, sokeri ja kanamuna sekaisin. Lisää kuivat aineet. Sekoita kuivat aineet seokseen. Jaa taikina kahteen kahvikuppiin ja laita yksitellen mikroon täydelle teholle noin kahdeksi minuutiksi.

Anna hetki jäähtyä ja lisää kuorrute. Koristele tomusokerilla ja kanelilla.

Vinkki!
Jouluisemman maun saat lisäämällä taikinaan vielä inkivääriä ja pomeranssinkuorta.

Miltäs kuulostaa? Joko testasit vai ajattelitko kokeilla? Kerro ajatuksesi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa sisäpiirin uutiset!

* pakollinen kenttä