GRILLATUT TONNIKALAVARTAAT JA SALAATTI

Tässä on yksi minun suosikkiruoka, nopea valmistaa ja ihania makuja, jotka kuiskivat tuonne Aasian suuntaan. Rapea ja rouskuva salaatti sekä nopeasti pannulla käytetty kala sekä kastike, joka syntyy käden käänteessä. Ihanan helppoa ja niin maukasta! Kokeile tuoreella tonnikalalla tai valitse lohi. Ja tiedätkö mitä? Tuo salaatti toimii kyllä todella monessa muussakin paikassa!

Ainekset

Salaatti
400 gtonnikalaa (tai lohta)
1 pkt Pirkka pikkusalaattia (sis. 2 kerää)
1 rsMungitu-porkkanasekoitus (200 g)
1 pss Pirkka sokeriherne (150 g)
1 pss Pirkka Cashew-pähkinä (125 g)
Kastike
1sitruunanmehu
2-3 rklsoijaa
1 rklseesaminsiemenöljyä
suolaa, seesaminsiemeniä, korianteria, chiliä, ruokosokeria

Ohje

Kuutioi kala ja tikuta vartaisiin. (Tai jos laiskotuttaa niin paista kala palana.) Tee ensiksi kastike sekoittamalla mehu, soija ja öljy sekaisin.

Tee seuraavaksi salaatti. Paahda cashew-pähkinöitä grillissä siivilässä tai kuivalla pannulla niin, että pähkinät saavat vähän väriä. Rouhi pähkinät vähän pienemmiksi. Leikkaa sokeriherneet vinoittain suikaleiksi. Leikkaa salaatti suikaleiksi tai laita lautaselle salaatin pohjaksi yksi salaatinlehti. Laita sen päälle mungitu-porkkanasekoitusta, sokerihernettä ja pähkinää. Grillaa tai paista pannulla kalavartaaseen nätit pinnat ja rouhi päälle hieman suolaa. Laita varras salaatin päälle, lisää chiliä, seesaminsiemeniä ja korianteria. Laita tarjolle. Kastike sopii niin kalalle kuin salaatille. Nauti!

Vinkki!
Pelkkä salaatti toimii lisukkeena oikeastaan mille vaan!

Miltäs kuulostaa? Joko testasit vai ajattelitko kokeilla? Kerro ajatuksesi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa sisäpiirin uutiset!

* pakollinen kenttä