Kuohuviinillä tai siiderillä maustettu herkkä ja pehmeä parsakeitto sopii kevääseen ja pääsiäispöytään alkupalaksi.
Ainekset
1 kpl | shalottisipuli |
1 kpl | valkosipulinkynsi |
öljyä | |
1 nippu | vihreää parsaa (450-500 g) |
1 dl | kuohuviiniä tai kuivaa siideriä |
4 dl | vettä |
1 | kasvisliemikuutio |
2 dl | kuohukermaa |
(suolaa) | |
50 g | voita |
1 tl | sitruuunankuoriraastetta |
Ohje
Huuhtele parsat ja napsauta alapäästä pätkä vartta pois. Puutunut osa katkeaa pois oikeasta kohdasta, kun annat varren katketa siitä kohtaa kuin se luonnostaan tuntuu katkeavan. Silppua parsan varret sormen paksuisiksi paloiksi ja jätä nuppupäät erikseen vähän pidemmiksi. Nuput kiehautetaan erikseen keittoon herkkupaloiksi.
Jos teet kirkastetun sitruunavoin, laita kattilaan voi ja sitruunankuoriraaste. Kuumenna voi varovasti, ettet vaan ruskista sitä. Kuori mahdollinen vaahto pois pinnalta. Anna sakan (heran) ja kuoriraasteen painua pohjalle ja ota kirkas osa talteen astiaan, mistä voit keiton päälle laittaa mausteeksi sitruunaista sulaa kultaa. (Kattilaan jääneen ’sakan’ voit käyttää leivonnassa, samoin ylimääräisen sulan kullan.)
Silpi shalottisipuli ja laita se kuullottumaan öljyyn kattilan pohjalle. Elä ruskista vaan anna pehmetä miedolla lämmöllä. Hienonna valkosipulinkynsi ja laita se kattilaan kun sipuli on pehmennyt. Kuullota vielä hetki. Lisää kattilaan siideri/kuohuviini, vesi sekä kasvisliemikuutio ja varren palat. Anna kiehua n. 15 min niin, että varret pehmenevät ja vesi myös vähän haihtuu. Samaan aikaan voit kiehauttaa erikseen nuput, 2-3 minuuttia riittää. Kiehautuksen jälkeen rouhaise nupuille suolaa pintaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kuohukerma. Kiehauta ja lisää tarvittaessa vettä, jos keitto on liian paksua.
Mitä sinulle saisi olla?
Facebookissa sisältöjä, tarinoita ja ajankohtaisimmat ruoan tuoksut!
YouTubessa ohje- ja reseptivideoita!
Sisäpiiriläisenä saat aina vähän enemmän.
Kuolaa Instassa ruokakuvia ja seuraa storeja!
Ollaan yhteydessä ja tehdään juuri teidän näköinen unohtumaton kokonaisuus!
© Meggua 2024 • Hiiliä hämmentämässä Sivutaikuri
Tietosuojaseloste • Evästekäytäntö