RAPARPERIMEHU

Haaveilin raikkaasta ja ihanan pinkistä mehusta ja sitä siitä tuli. Vaikka hetken kyllä mietin, kun vihreitä varsia paloittelin, että miten näistä muka voisi edes tulla pinkkiä.  Muutama punaisempi oksa oli mukana, liekö niistä se väri irtosi vai oliko tässä vaan jotain keskikesän taikaa mukana. Kallistun taian puolelle. 

Ainekset

2 litraapaloiteltuja raparperin varsia
2 litraavettä
5 dlsokeria
(kardemummaa, kanelia, vaniljaa tmv.)

Ohje

Paloittele kattilaan 2 litraa raparperia. Kaada päälle 2 litraa vettä ja 5 dl hienoa sokeria. Keitä rauhassa noin tunnin verran niin, että maku tiivistyy ja nestemäärä vähenee. Siivilöi mehu.

Pullota mehu ja nauti jatkettuna veden tai kuplaveden tai kuohuvan kanssa. Sitten kun haluat lisämakuja, voit maustaa mehua oman maun mukaan.

Vinkki!
Tee raparperimössöstä rapsuvispipuuroa tai piirakkaa tai pakasta talven varalle.

Yksi kommentti

Miltäs kuulostaa? Joko testasit vai ajattelitko kokeilla? Kerro ajatuksesi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa sisäpiirin uutiset!

* pakollinen kenttä