FETAVAAHTO

Jos jollain vaahdolla voisi itseään valella, niin se olisi tämä. Ja en tiedä, voiko internettiin näin kirjoittaa, mutta näköjään lipsahti suupielestä, kuin kuolakarpalo konsanaan tätä fetavaahtoa himoitessa. Itse rakastan tätä yhdessä uuni- tai grillikuivattujen kirsikkatomaattien kanssa paahdetun maalaisleivän päällä.

Ainekset

1 pkt (200 g)pehmeää fetaa (esim. Apetina kuutio)
1 prk (2 dl)kuohu(tai vispi)kermaa
1/2 sitruunan mehu

Ohje

Murusta feta kulhoon, lisää kerma ja vatkaa tahnaksi. Lisää sitruunamehu ja halutessasi mausta mustapippurilla tai yrteillä. Laita tarjolle, pirskota halutessasi päälle jotain makeaa kuten esimerkiksi hillasiirappia tai juoksevaa hunajaa.

Voit korvata puolet fetan määrästä maustamattomalla tuorejuustolla, jolloin lopputuotteesta tulee miedompaa. Tällöin vaahdosta tulee jämäkämpää ja sopii esim. levitteeksi.

Vinkki!
Sama resepti toimii myös pehmeällä vuohenjuustolla!

Miltäs kuulostaa? Joko testasit vai ajattelitko kokeilla? Kerro ajatuksesi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa sisäpiirin uutiset!

* pakollinen kenttä